Over Kinky Star


Kinky Star vzw Medewerkers Historiek Partners

Jeugd- & Muziekcentrum Kinky Star VZW

Al sinds 1997 schittert Kinky Star als een heldere ster aan het Gentse muziekfirmament. Met een stevig geworteld buikgevoel presenteert de Kinky Star crew de nieuwste muzikale en experimentele uitspattingen van zowel nationaal als internationaal talent. Wij zijn steeds op zoek naar de nieuwste ontwikkelingen binnen de underground music scene.
Jeugd- en Muziekcentrum Kinky Star fungeert als een opstap richting de professionele muziekwereld voor vele bands en artiesten. Daarom richten wij ook onze pijlen op alle mogelijke vormen van muziekeducatie en bandbegeleiding.

Van woensdag tot en met zondag kan u in de Kinky Star terecht voor een gratis optreden. Be there!

Korte historiek Kinky Star

In 1997 richtte Luc Waegeman Kinky Star op. Als drummer bij de SeXmachines wilden ze in eigen beheer een EP cd’tje uitbrengen. Om die release financieel te ondersteunen kregen ze het geniale idee om Kinky Star op te starten. Een Club met een gezellige bar die jonge debuterende en onafhankelijke bands een plaats aanbood om op te treden. Steeds met DIY en independence in het achterhoofd. De vzw omvatte toen een eigen Record Label en een Club die integraal aan muziek gewijd zijn.

Doorheen de jaren groeide Kinky Star uit tot een welgekend muziekcentrum op de Vlasmarkt in Gent. De organisatie draait bijna volledig op vrijwilligers die zich inzetten voor verschillende aspecten binnen de werking.MISSIE & DOEL

Jeugd- & Muziekcentrum Kinky Star vzw richt zich in het bijzonder op jonge en/of debuterende artiesten – amateurs zowel als professionelen – om hen de kans te geven zich te ontplooien en vervolmaken op een niet-bindende en niet-commerciële wijze.

De vereniging biedt een platform en speelkansen voor niet-commerciële artiesten en muziekgenres. De vereniging streeft steeds de grootst mogelijke onafhankelijkheid van de artiest na en promoot de DIY-cultuur (Do It Yourself). De vereniging biedt tevens een educatief platform aan jonge muziekmakers en –liefhebbers in de breedste zin van het woord, door middel van lessen, workshops, vraag en antwoord en alle andere mogelijke wijzen waarop aan educatieve begeleiding en feedback kan gedaan worden.

De vereniging profileert zich als een locatie waar ontmoeting tussen jongeren en muziek centraal staat, waar zowel de muziekmakers als de muziek-smakers in directe interactie kunnen treden. Daarnaast biedt de vereniging de ruimte voor vrijwilligersinitiatief.

De vereniging legt steeds de nadruk op het werven, betrekken, opleiden, motiveren en begeleiden van jonge vrijwilligers. Ook hier willen we door middel van een gerichte competentieontwikkeling een opstap betekenen naar het professionele werkveld.

Jeugd- & Muziekcentrum Kinky Star vzw bouwt eveneens bruggen en samenwerkingen uit met andere muziekorganisaties (stedelijk en nationaal, tussen het amateur- en het professionele circuit en tussen het jeugdhuis- en het clubcircuit).Projecten

Naast de club- en de vrijwilligerswerking organiseert de Kinky Star op regelmatige basis een hoop projecten waarbij de link met muziek en muziekbeleving nooit ver te zoeken is.

JonGeduld

Een project dat kansen biedt aan jonge bands. Door middel van een traject met workshops, coaching, studio-, live- en radiokansen, storten we ons samen met jullie op de creatieve en zakelijke kanten van muziek maken. Met de steun van de Vlaamse overheid / Jeugd.

K met de Kunst van Kinky

Maandelijks leent Kinky Star zijn ruimte uit aan artistiek geweld waar zij hun werk kunnen tentoonstellen en hun performances kunnen laten doorgaan. Er is geen beperking in discipline! In ons muziekcentrum hebben we een podium en vele muren beschikbaar. Wil jij de volgende Kinky artiest zijn? Aarzel niet om van je te laten horen! Met de steun van Alles Kan / Stad Gent.