Over KinkyStar

Kinky Star is een jeugd- en muziekcentrum dat zich focust op alternatieve genres en jonge debuterende artiesten. We zijn een ontmoetingsplaats voor muziekliefhebbers, muzikanten en artiesten allerlei.

Kinky Star is niet-commercieel. We geloven sterk in het belang van DIY en artistieke onafhankelijkheid en zijn een springplank voor opkomende muzikanten.

De club is geopend van woensdag tot en met zondag. Elke dag is er wel wat leuks te beleven. Om zelf op de planken te staan, stuur je best je demo’s en tracks naar programmatie@kinkystar.com. De programmatie gebeurt niet door 1 persoon. Onze muziekredactie bestaat uit enkele tientallen medewerkers en vrijwilligers die elk de mogelijkheid hebben om hun mening te uiten.

Kinky Star steunt voor 97% op het werk van onze vele vrijwilligers, vanaf het programmeren tot het tappen van frisse pinten op onze optredens. Onze crewleden zijn waarlijks de schoonste mensen die er zijn. Goed nieuws trouwens,jij kan ook vrijwilliger worden.

Kinky Star bestaat sinds 1997. Toen richtte Luc Waegeman, de voormalige drummer van de SeXmachines, de club op. De band besliste om hun eigen plaat uit te brengen, wat uiteindelijk leidde tot het Kinky Star label en het bijbehorende café en podium. Meer weten over onze geschiedenis? Lees dan zeker ons boek over 20 jaar Kinky Star..

Wist je trouwens dat we ook radio maken? Kunstexpo’s organiseren? Bands begeleiden en nieuwe collectieven helpen? Lees hier meer over onze verschillende projecten.

Kinky Star is een thuis voor muziek, kunst en mensen. Je vindt ons op Vlasmarkt 9 in Gent. Of online via Kinky Star TV


Team

Het Team staande voor de kinkystar

Het Kinky Star team bestaat uit 3 vaste medewerkers, een geëngageerd bestuur en heel veel geweldige vrijwilligers. Kom meer te weten over onze vrijwilligers crew (link).

Sanne Werkers

Sanne Werkers
Projectbegeleider JonGeduld
Zelf zou ik me misschien omschrijven als een podiumverslaafde, chaotische aandachtshoer die in verschillende, uiteenlopende bands actief is. En dat is sinds jongs af aan. Het geeft me de nodige ervaring om de muzikanten van morgen op een constructieve en enthousiaste manier te begeleiden bij JonGeduld. Als beginnende artiest kwamen er ook bij mij moeilijkheden op mijn pad. Ik wil dan ook toekomstige muzikanten behoeden van dezelfde fouten. Je zal zien dat mijn projectideeën soms nogal megalomaan zijn en misschien niet altijd even realistisch, maar van grote dromen is nog nooit iemand gestorven, denk ik dan!

James Vermaelen

James Vermaelen
Barverantwoordelijke & vrijwilligerswerking
Zeven jaar geleden begon ik als vrijwilliger op een vage oudejaarsavond in de Kinky en sindsdien ben ik er niet meer weggegaan. Enkele maanden later startte ik er als vaste medewerker en nu ben ik actief als barverantwoordelijke. Persoonlijk ben ik niet iemand die graag in de schijnwerpers staat, maar eerder vastberaden te werk ga achter de schermen. Bij mij kan je dan ook terecht voor het meer administratieve en financieel werk. In mijn vrije tijd gooi ik al eens een pijltje en durf ik wel eens een dansje placeren tijdens een goeie stoneravond in onze fantastische club!

Lindsi Dendauw

Lindsi Dendauw
Projectbegeleider Plan.K
Als projectmedewerker bij Plan.K begeleid ik jongeren in het opstarten van hun eigen projecten. Zelf heb ik meer ervaring met alles wat met administratie, project management en ander sexy papierwerk te maken heeft. Waar Sanne voor de chaos zorgt, breng ik structuur. Daarnaast heb ik het feministische collectief Girls go BOOM opgericht dat zich inzet om meer vrouwen op het podium te krijgen. Verder ben ik niet de grootste nachtvogel van het team, al zul je me wel regelmatig op punk-, noise- en garageconcerten terugvinden. Wil je absoluut mijn dag maken? Breng dan taartjes naar onze meeting!

Gorik Weyers

Gorik Weyers
Chef techniek
Als Chef techniek sta ik in voor het (geluid) technische aspect in onze club. Ik zorg er voor dat al ons materiaal in orde staat zodat de techniekers vlot hun werk kunnen doen. Alsook stel ik onze planning op en leid ik nieuwe vrijwilligers op. Als ik niet zelf achter de mengtafel sta, vindt je me meestal op ons terras of dat van de Aap. Zin om bij te leren over geluidstechniek en hoe je live een band mixt? Stuur gerust een mailtje naar info@kinkystar.com.Heb je een vraagje voor iemand van het team? Zie contact.


Safe(r) Space Policy

Publiek sistema pasota

We willen graag dat iedereen zich amuseert in de Kinky Star. Daarom doen we ons best om een safe(r) space te zijn. We beseffen dat een 100% veilige ruimte helaas niet mogelijk is, aangezien iedereen natuurlijk uniek is en andere noden heeft. Toch doen we ons uiterste best om zo inclusief mogelijk te zijn. Lees hier meer over wat dat concreet betekent.

De Kinky Star heeft:

De Kinky Star wil een fijne plek zijn voor iedereen. Daarom vragen we iedereen die bij ons binnenkomt om het volgende te doen:


Zag jouw avond er niet uit zoals je gepland had? Spreek ons dan zeker aan.


We willen je zo goed mogelijk helpen, dus vertel ons alsjeblieft zo snel mogelijk wat er gebeurd is. We begrijpen dat dit voor sommige mensen niet vanzelfsprekend is. Daarom hoef je dit ook niet in real life te doen, maar kan je ons ook een mail sturen. Dit kan zeker anoniem als je dat wenst.

Zijn er dingen die de Kinky Star kan doen om je veiliger te doen voelen of om onze toegankelijkheid te verhogen? Ons team staat steeds open voor tips, vragen en kritiek: info@kinkystar.com